Monday, January 30, 2012

Între mahmureala pleoapelor și șocul unui început repetitiv de alarme, starea ușor anacuzie de vis își pregătește intrarea în bula mată a propriei realități.

Din genele lungi și umede ce s-au oprit în oglinda rece, dură și atât de materială, vizualizez o figură parcă necunoscută dar cumva frumoasă, un produs perfect. Luciditatea tăioasă a minunii ce sunt îmi induce o stare febrilă intensă. Că încă sunt aici și am luptat și m-am zbătut și încă am pofte deși viața asta ieftină și-a făcut uneori circ din mine. Și înca pot și încă vreau și încă simt și înca râd și mai visez din când în când. Senzația ce înteapă ca o așchie amprentele mâinilor și se scurge pe șira spinării până în capilarul firelor de păr îmi luminează lungimea corpului și a zâmbetului ce șade întelept în colțul obrajilor. Din constelația semnelor de întrebare ce mi-au ocupat atâția ani cutia craniană, îmi rasare prin porii frunții un semn exclamativ ce urlă cu toata ființa că sunt completă. Acum am și sunt toate dorintele mele iar lipsurile fără nume se ridică fumigen și se dispersează prin întalțimea tavanului.

Urmatoarea dimineată, ticaitul acelor băteau în cadență suculentă a coastelor mele iar corpul îmi dansa din miez de eu. De nicăieri un gust de fragi mi se prelingea în colțurile pielii mele din care am vrut sa scap de atâtea ori deși era singura piele care mă încapea de-a întregul. Ca niciodată, omul a devenit creatorul vieții și de vrei, toți îngerii își dansează aripile în piruete omogene pentru tine ca în clipe obosite să-ți propui indecent să strângi visele în cutia vieții tale. Și de te-ncrunți, o faci doar din condiția perfecțiunii ce ai pierdut-o în luminile și farurile jilave ale orașului.

5 comments:

 1. Frumos:x:*
  Nu ma asteptam la altceva din partea ta >:D<

  ReplyDelete
 2. Ma regasesc atat de mult in postarea ta !
  Felicitari :*

  ReplyDelete
 3. Ai primit un premiul de la mine pe blogul De vorba cu viata.

  ReplyDelete
 4. o descriere foarte bine gandita, figurile de stil, ori vin din instinct, ori, chiar ai stat si te-ai gandit cum sa sune cel mai bine.
  Bravo !

  ReplyDelete